Als medewerker bij een vzw staat vandaag een studiedag op het programma. Dat betekent: een lange treinreis, vroeg opstaan, de hele dag info verwerken en in de ‘pauzes’ eten zien te vinden in een mensenmassa. Oh, en ik wil ook nog wat concullega’s persoonlijk een vraag stellen. Gelukkig ben ik niet verlegen 😊

Voor de gemiddelde persoon is zo’n netwerkdag al een belevenis. Maar hoe is dat voor een hoogsensitieve superheld(in) zoals ik? Nou, lees mee!

Voorbereiding: Preppen als een Pro

De ochtend voor vertrek probeer ik zo min mogelijk beslissingen te nemen.

  • Kleding: Klaargelegd de avond ervoor.
  • Spulletjes van mijn dochter: Die liggen ook al beneden klaar.
  • Tas: Staat ingepakt en ready to go. Hoofdtelefoon opgeladen en klaar om erin te stoppen.

Op deze manier bespaar ik mijn mentale energie voor de lange dag. Ook vraag ik mijn mama om een uurtje eerder te komen babysitten, zodat ik niet hoef te multitasken met mijn 2-jarige tijdens het ontbijt. Slim, toch?

Horen, zien en … voelen

Mijn gevoelige zintuigen zijn als volgt: gehoor, zicht en energie (ja, dat mysterieuze zesde zintuig).

  • Ogen: Gelukkig is het een bewolkte dag, dus geen felle zon. In de zomer draag ik altijd een zonnebril en zet ik de lichtsterkte van mijn telefoon en laptop lager.
  • Gehoor: Altijd overprikkeld. In de trein gebruik ik mijn noise cancelling koptelefoon om de babbels om me heen te dempen. Op de netwerkdag zelf draag ik oordoppen op maat, mocht het geluid te luid zijn.
  • Energie: Hier doe ik de hele dag van alles mee. ’s Morgens wandel ik naar het station, afgestemd op de natuur om rust op te zuigen. Op het drukke perron maak ik mijn energieveld klein en comfortabel dichtbij mijn huid. In de trein zoek ik een plek waar het oké voelt om te zitten.
  • Ik check regelmatig waar mijn aandacht ligt: ben ik mijn omgeving aan het ‘scannen’ of ben ik bij mezelf? Dit helpt me in balans te blijven.

Gebruik HSP als Superkracht!

’s Ochtends in de aankomhal zet ik mijn voelers open en ‘scan’ ik wie interessant is om mee te praten. Ik vertrouw erop dat ik de juiste persoon aanvoel en maak oogcontact. Daarna maak ik een bubbel om mezelf heen om niet overweldigd te raken door meerdere gesprekken tegelijk. Ik geloof dat elke ontmoeting waardevol is en iets te bieden heeft.

Toch overprikkeld thuisgekomen?

Als ik dan toch overprikkeld thuiskom, is er altijd nog water. Een douche of bad kan wonderen doen. Even in de tuin zitten zonder gsm, mijn ogen sluiten of wat lichte strekoefeningen helpen ook. Yoga mat uitrollen, liefst buiten, en voilà, ik ben weer opgeladen! Voor meer ideeën over ontprikkelen, schrijf je in op de wachtlijst voor het EHBO boek overprikkeling.

Ken jezelf, ken je Why

Het helpt enorm dat ik weet waarom ik naar dit evenement ga. Ik verbind me met mensen uit mijn ‘tribe’ en leer over onderwerpen die me echt interesseren. Dit sluit aan bij mijn why: meerwaarde creëren, en mijn kernwaarden: verdieping, plezier, en communiceren vanuit essentie. Deze baan heb ik bewust gekozen omdat het bij me past.

Oefening baart kunst

Het heeft jaren geduurd voordat ik een netwerkdag kon overleven zonder twee dagen bij te moeten komen. Dit heb ik stap voor stap geleerd. Zeker het afstemmen en gebruiken van mijn energiezintuig. Boeken over HSP hebben me geholpen, maar soms heb je gewoon wat extra hulp nodig.

Dus, als hoogsensitieve held(in) kun je met wat voorbereiding en zelfkennis elke studiedag aan! Ga ervoor!

Wordt het tijd dat jij leert werken met je energiezintuig?
Wil je graag zonder overprikkeling terug netwerken met jouw tribe?